s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met tom sanen

Voor dit weekend hebben we een bijzonder interview van Vader en Zoon, 2 MOC-ers van onschatbare waarde voor de club.  Lees snel het leuke interview en ontdek welk beroep Tom heeft, hoeveel wedstrijden hij al voor ons clubje heeft gespeeld en welke mooie uitslag hij voor vandaag in gedachten heeft. 

 

een tweetje tom sanen

Een tweetje met Tom Sanen

Ik denk dat velen je al kennen. Ik ken je al aardig goed denk. Maar kun je je toch even voorstellen?

Ik ben Tom Sanen.

 

Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17?

Ik ben sinds kort alweer 31 jaar en speel sinds mijn 12e bij MOC’17.

Ik ben even 2 jaar wezen kijken bij Cluzona en speel sinds de afgelopen 3 seizoenen weer bij MOC’17.

 

Ja begonnen in de D’tjs volgens mij. Jij zit al weer enige tijd bij de selectie, maar hoe lang ook alweer?

Dit is mijn 14e jaar bij de senioren. Ik ben uiteindelijk op mijn 17e definitief overgestapt naar de selectie van MOC. Toen nog als pijlsnelle buitenspeler, maar van die snelheid is na 14 jaar nog maar weinig over hoor...

 

Je hebt een eigen bedrijf als fysio. Kun je daar wat meer over vertellen?

Klopt! Ik ben 5 jaar geleden met mijn grote vriend en compagnon, Tijs Nijmeijer, gestart met Ayo Care. Hier behandelen wij mensen met chronische pijnklachten die al heel veel medische trajecten hebben doorlopen zonder blijvend resultaat. Wij hebben een behandelmethodiek ontwikkeld die vrij uniek is in Nederland. In onze praktijk helpen wij mensen om hun kwaliteit van leven te verbeteren en willen we ze weer met minder pijn of pijnvrij laten genieten van de alledaagse dingen. Een erg mooie job naar mijn mening!

 

Ja super mooi bedrijf Ayo Care. En op een fijne plek in Tholen. Hoe zag je carrière er bij MOC tot nu toe uit?

Ik ben op mijn 12e begonnen in de D3. Ik draaide een leuk seizoen en kwam het jaar erop terecht in de D1. Sindsdien heb ik eigenlijk altijd in de selectieteams gespeeld tot aan de A1. Waarbij ik dus als tweede jaars A al doorgeschoven werd naar de 1ste selectie.

 

En gelijk kampioen geworden onder Romeo van Aerde. En heb je nog ergens anders gevoetbald?

Ik heb twee jaar gevoetbald bij Cluzona in Wouw. Dat was een schitterende combinatie tussen gezelligheid, bier/baco drinken en op een goed niveau voetballen voor de prijzen.

 

En hoe ziet jouw prijzenkast eruit?

Heb je even...? Ik heb namelijk net een nieuwe kast gekocht omdat het allemaal niet meer paste in mijn oude kast.

Nee dat is gekheid! Maar ik heb zeker wel wat prijzen gewonnen in de voetballerij. Ik ben met MOC 2x kampioen geworden: in de 4e en 3e klasse (afgelopen jaar). Daarnaast ben ik 3x gepromoveerd met MOC middels nacompetitie naar de 2e, 2e en 1ste klasse. Dit hadden meer prijzen kunnen zijn als onze seizoenen destijds niet onderbroken werden door corona bij Cluzona. We stonden in dat jaar gedeeld 1ste en hadden al een periode op zak. De trainer speelde dat jaar met een niet te stoppen tandem in de spits, namelijk Kazim Kazim en Ruben Maas. Geen West-Brabantse verdediging was opgewassen tegen ons. Ruben zijn gouden linkerbeen en het feit dat hij alles liet voor de voetbal samen met een kilometervreter die uit alle hoeken en standen raak kon schieten maakte ons een dodelijke combinatie. Het blijft jammer dat we dit niet officieel hebben kunnen bewijzen met een kampioenschap of promotie.

 

Nou dat is een flinke kater lijkt me. Maar mooi voor de geschiedenisboeken. Op welke positie speel je?

Ik speel op dit moment op het middenveld. Variërend tussen nummer 6,8 of 10.

 

Ben jij een allrounder.? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Ik ben wel een allrounder. Hoewel ik in de laatste fase van mijn carrière wel veel regelmatiger op het middenveld sta is weleens anders geweest. Ik heb bij MOC op iedere positie gevoetbald behalve als keeper. Ook bij Cluzona was ik spits, middenvelder of rechtsback. Uiteindelijk denk ik dat ik hierdoor ook vaak gevoetbald heb bij de selectie. Als ik te slecht was voor het middenveld werd ik gewoon lekker naar rechtsback geschoven haha.. Lekker als een stier tekeergaan en ballen afpakken!

 

Ja met jouw sterrenbeeld moet dat is dat niet zo moeilijk. En wat is jouw favoriete positie?

Ik speel het liefste op de positie 8 of 10!

 

Welke invloed heb je als captain op je team?

We hebben een erg jong team en ik ben een van de weinige spelers met ervaring. Ik probeer daarom als aanvoerder ook het goede voorbeeld te geven. Hard werken, jezelf willen ontwikkelen en leren van je fouten. Ik probeer op een zo'n positief mogelijke manier dit over te brengen, maar soms kan ik hier ook wel hard in zijn. Ik ben zelf een speler die altijd 100% geeft tijdens wedstrijden en op die manier probeer ik spelers mee te nemen in mijn enthousiasme.

 

Van wie heb jij je talenten meegekregen? Van je moeder van mij of wellicht van je opa?

Poeh dat is een erg goede vraag.. Ik heb mijn moeder nooit zien voetballen dus daar kan ik niet over oordelen, maar we hebben natuurlijk in de jeugd meerdere malen Ouders vs Zoons gedaan waarbij ik me vooral nog kan herinneren dat jij dan 90 minuten mijn hielen hebt gezien.. Dus of ik het talent van jou heb, pa, betwijfel ik hoor haha. Moet dan toch van opa zijn!

 

Ach weet je > ik liep toen maar op 10 % omdat een psychologisch consult als ik jou eruit zou lopen vele malen duurder is. Het was dus een zakelijke afweging Tom.. Is jouw familie voetbalgek?

Nee ik zou ons niet omschrijven als voetbalgek. Ik denk dat mijn broer maar 5 teams uit de Eredivisie kent en mijn moeder komt graag kijken naar haar zoon, maar heeft verder ook niet veel met het spelletje. Ik heb de liefde voor voetbal dus echt als enige geërfd van jou!

 

Toch nog wel wat meer hoop ik. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik heb veel loopvermogen, goede instelling/mentaliteit en kan tegenwoordig een aardige pass geven zo nu en dan. Verder denk ik dat ik mensen vaak op een positieve manier kan aansturen in en buiten het veld.

 

Ja je bent zeker wel iemand die voor gaat in de strijd. En heb je ook nog verbeterpunten?

Zeer zeker! Mijn techniek is nooit mijn kwaliteit geweest! Handelingssnelheid is leuk voor de 2e klasse, maar op hogere niveaus kom ik daarvoor wel tekort op het middenveld. Daarnaast stel ik mezelf regelmatig in de positie om te scoren, wat zeker een kwaliteit is, maar het zou toch fijn zijn geweest als ik in mijn carrière die ballen er iets vaker in had geschoten haha.

 

Ja c’est la vie. Je hebt onlangs nog de marathon van Rotterdam gelopen, nadat je de dag daarvoor nog een potje met MOC hebt gevoetbald. Was dat slim? En wat zijn je ervaringen met je eerste marathon?

Achteraf was dit niet zo handig nee.. Ik begin toch een jaartje ouder te worden dus herstel niet meer zo snel. Nou is het volgens mij voor geen enkele leeftijd goed om eerste te voetballen en daarna 42km hard te lopen. Het was best een pittige ervaring moet ik zeggen! Had het veel zwaarder dan ik van tevoren verwacht had, maar gelukkig had ik de machine van MOC, Joshua Becht, bij me lopen en die kon me op de zware momenten mooi meetrekken! Achteraf was het allemaal een beetje naïef van ons om midden in een voetbalseizoen, zonder echt goede voorbereiding een Marathon te willen lopen binnen de 3 en een half uur, maar goed daar leren we ook weer van he! Verder was het wel schitterend om mee te maken en door zoveel mensen aangemoedigd te worden. Dat is echt onbeschrijfelijk! En het mooie aan alles is dat ik het volgend jaar gewoon weer ga doen! Maar dan met een goede voorbereiding!

 

Dus de pijn en uitgewoond zijn ben je al weer vergeten. ‘t is volgens mij net als een bevalling. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

Feyenoord en Liverpool

 

En ben je tevreden over Feyenoord?

Ik ben zeker tevreden. Hoewel het in de competitie dit jaar al snel niet meer spannend was worden wij als Feyenoordsupporters verwend de laatste jaren. Ook dit jaar weer een prijs gepakt dus mij hoor je niet klagen! Ik heb namelijk ook de jaren meegemaakt waar Europees voetbal halen vaak al te moeilijk was. Een beetje vergelijkbaar met het seizoen van Ajax.. Ternauwernood Europees voetbal halen, verliezen van een amateurploeg en 0-4 en 6-0 op je klote krijgen van je aartsrivaal. Nee dat zijn geen leuke seizoenen.

 

Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

Yanuba Minteh omdat zijn naam gewoon zo ongelofelijk vet is!! En verder ben ik een enorme fan van Virgil van Dijk!

 

Ja mooie keuzes.En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Dat kan maar een club zijn: NAC!

 

Naast voetbal heb je nog een hobby :Golf. Veel jongeren doen dat momenteel . Wat is de aantrekkingskracht van golf?

Golf is geweldig! Lastig om uit te leggen wat de aantrekkingskracht precies is, dat moet je denk ik gewoon ervaren. Het is sowieso een hele moeilijk sport. Dus ik denk dat ik de uitdaging en het mentale deel van het spelletje vooral leuk vind. En trouwens.. Wie kan er nou niet van genieten als Gijs ''Nkuku'' Wijnmaalen op hole 1 al gek wordt van zichzelf en vervolgens zijn bal, maar ook zijn club (?!?) moet gaan zoeken in de bossen? Er bestaat niks mooiers dan dat!

 

Hahah. Ik denk dat die nog aan zoeken is in Portugal. Jullie hebben twee prachtige kinderen. Gaat Billie voetballen bij MOC of Halsteren of wordt het een golfspeler?

We zijn natuurlijk wel echt een MOC familie! Dus het liefste zie ik hem straks toch rondhuppelen in een MOC tenue. Met de golftrainingen zijn we allang begonnen! Dus hij kan mooi beide doen! Ik denk dat de PGA of LIV er wel in zit voor hem.. Maar laten we hem maar niet al te veel druk opleggen op zijn 3e.

 

Nee rustig aan. Maar een plekje reserveren bij MOC is misschien al een idee. Afgelopen zaterdag een prima overwinning van 3-5 op SVOD uit Oostkapelle. Zelf heb je ook nog gescoord. Kun jij die wedstrijd nog eens analyseren?

Voor ons een belangrijke wedstrijd t.a.v. nacompetitie of directe degradatie. We begonnen eigenlijk niet eens zo slecht aan de wedstrijd, maar kwamen toch ongelukkig op een 1-0 achterstand. Iets wat ons wel vaker overkomt, maar de energie en mentaliteit was gewoon goed afgelopen zaterdag! Iedereen was erg gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen en dat zag je ook duidelijk terug in de wedstrijd. We draaien de wedstrijd al snel om en staan op een gegeven moment zelfs 1-4 voor. Echter missen we op vaak zowel aanvallend als verdedigend de scherpte gedurende een hele wedstrijd waardoor we het onszelf toch nog iets moeilijker maken dan nodig is. Dat is zonde en zeker een punt waaraan gewerkt moet worden, maar al met al deden we het erg goed met een erg jonge ploeg en hebben we dik verdiend gewonnen!

 

Wat is jouw indruk van de selectie?

Zoals ik al meerdere keren heb aangegeven hebben we een erg jonge groep waar gewoon veel potentie in zit. We zijn twee jaar achter elkaar gepromoveerd dus het is helemaal niet gek dat we het dit jaar moeilijker hebben. Dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van die gasten. Maar er zit gewoon veel rek en kwaliteit in deze selectie. Het is alleen nog te wisselvallig naar mijn mening, maar dat is ook gewoon logisch.

 

Wat wil je graag nog bereiken met MOC1?

Het zijn mijn laatste wedstrijden in de selectie van Moc dus ik zou het toch mooi vinden als ik dat kan afsluiten met lijfsbehoud in de 2e klasse!

 

Je hebt al een mijlpaal bereikt met 250 wedstrijden voor MOC (2019). Inmiddels zul je de 300 wel gepasseerd zijn. Wat kun je vertellen over jouw toekomst bij MOC ?

Ik ga volgend jaar in een ander sterrenteam voetballen bij MOC. Nog niet helemaal duidelijk welk team we worden. Wat wel duidelijk is, is dat we ongeslagen kampioen gaan worden, de beker winnen en Tim Heil topscoorder wordt van heel Nederland! Oftewel dat wordt ongetwijfeld een mooi jaar.

 

Wat zijn je verwachtingen voor de uit wedstrijd thuis tegen Terneuzen op super Saturday 18 mei. Wat weet je nog van de uitwedstrijd?

Het is de laatste wedstrijd van het jaar dus dat moet wel een groot spektakel worden dat kan haast niet anders. Terneuzen is wat ik me ervan kan herinneren een goed voetballende ploeg met technische jongens op het middenveld en voorin. We hadden het in de eerste helft erg lastig tegen ze ondanks dat ik met links van 54 meter de bal in de winkelhaak schoot gingen we rusten met een 3-1 achterstand. Daarna vond Joshua het slim om rood te pakken voor praten. Dat hielp natuurlijk ook niet. De tweede helft was ondanks dat we een man minder hadden een stuk beter, maar de wedstrijd was helaas al gespeeld. Maar morgen krijgen we mooi de kans om onze sportieve revanche te pakken op die gasten en dat gaan we zeker doen!

 

En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC in de tweede klasse?.Blijven we erin? Wat verwacht je van de nacompetitie?

Tuurlijk blijven we erin! Je moet sowieso altijd geloven in je eigen kunnen anders kan je net zo goed niet starten! Ik weet dat er in de nacompetitie altijd hele rare en verrassende dingen gebeuren dus daar kijk ik nu al naar uit! Ik verwacht dan ook gewoon dat wij ons gaan handhaven!

 

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Zoals ik al zei het wordt een spektakel stuk! Eerst gaan we kijken hoe MOC2 hun concurrent Axel helemaal weg gespeeld om 12:00. Daarna gaan wij onze revanche pakken op Terneuzen door met 3-2 te winnen. Joshua schiet een bal in de winkelhaak. Ik heb hem de afgelopen jaren veel geholpen met zijn traptechniek, dat was niet best namelijk, en dat begint eindelijk zijn vruchten af te werpen. Daarnaast gaan we een hele mooie goals zien van Milad en schiet de buffel van MOC, Jochem Segers, ook keurig een balletje binnenkant voet in de verre hoek. Al met al dat wil je niet missen!!

 

Wordt een topmiddag. Felicitaties naar alle teams die kampioen zijn geworden of bijzondere prestaties hebben bereikt. Bedankt Tom.

Ben trots op je.

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom