s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Eén tweetje met Brian Kruf

Met nog 2 competitiewedstrijden te gaan heeft Guido een MOC routinier aan de lijn voor een interview met humor. Want waarom heeft hij een stapje terug gedaan, wat is een Sultan en hoe vaak is hij op de mooie kampioensfoto's te vinden in ons clubhuis?

Lees het snel in het leuk interview met Brian Kruf!

 

1.2tje briankruf

Een tweetje met Brian Kruf

Bijna iedereen kent jou wel, maar stel je nog even voor. Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17 ?

Zo jong ben ik tegenwoordig niet meer, ben inmiddels 31 jaar. Met wat uitstapjes naar andere verenigingen speel ik nu in totaal 7 seizoenen bij MOC’17.

 

Ah dat is al weer heel wat jaren. Wat voor werk doe je?

Ik werk nog steeds bij de Hopmans Groep. In Juli al zo’n 10 jaar. Ik ben eindverantwoordelijk voor de huisvesting van Flexwerkers welke al dan niet tijdelijk naar Nederland komen voor werk.

 

Lijkt me een leuke job. Je maakt in ieder geval altijd mensen blij met een dak boven hun hoofd. En hoe is het in de liefde?

Gaat heel goed. Na een lange tijd vrijgezel te zijn geweest ben ik inmiddels weer aan de vrouw. We zijn nu alweer om en nabij een jaar samen, dus ze houdt het vooralsnog goed met me uit.

 

Ah dan zit dat wel goed toch? Hoe lang zit je al weer in de selectie?

In principe even lang als dat ik bij MOC’17 speel. Van FC Bergen ooit naar MOC’17 gekomen in de senioren. Dus 7 jaar selectie.

 

Hoe zag je carrière er bij MOC tot nu toe uit?

Van alles meegemaakt, van kampioenschap en promotie tot aan degradatie en langdurige blessures. Het is nog nooit een seizoen saai geweest. Sinds dit jaar in het 2e elftal, op mijn leeftijd en met mijn fysieke gesteldheid kon ik het volgens Joshua niet meer belopen bij 1. Dus heb naar hem geluisterd en een stapje terug gedaan.

 

Ja, zo’n trainingsbeest als Joshua die kan dat wel inschatten. Daarvoor nog voor DOSKO gespeeld meen ik. En FC Bergen? Of zit ik er dan zwaar naast?

Nee je zit in de goede richting. Ben zo vaak op en neer gegaan dat ik zelf ook niet meer precies weet hoe het zit haha. Ook nog een jaartje bij RBC gezeten.

 

Oh ja dat is ook nog ergens in mijn herinnering blijven plakken. Heb je nog prijzen gepakt?

Jazeker. 2x gepromoveerd en 2x kampioen geworden met MOC1. Hang dus op 2 foto’s in het clubhuis. Hopelijk kunnen we er dit seizoen nog een kampioenschap aan toevoegen met MOC2.

 

Ja dat zou wel mooi zijn. Wat is jouw mooiste seizoen geweest?

Het jaar dat we via de nacompetitie promoveerde naar de 1ste klasse. Daarin had ik een belangrijk aandeel waardoor het voor mij persoonlijk sowieso een heel mooi seizoen was.

 

Op welke positie speel je?

Ik speel als Sultan in de 16 van de tegenstander, dus spits. De 16 is mijn huis!

 

Ah een echte Sultan. Ik ken ook iemand die denkt da tie dat is. haha. Ben jij een echte spits ?

Ik ben inmiddels vooral een luie spits die zijn balletjes afwacht. Vroeger was ik wat dynamischer en kwam ik liever van achter de diepe spits vandaan, als een valse nummer 9.

 

Een luie spits die nog best wel geregeld op de goede plek staat om af te ronden toch? En wat was je mooiste goal?

Moeilijk. Ik denk de goal van de middenlijn in de finale van de Markiezencup tegen Halsteren een aantal jaar geleden.

 

En ben jij een allrounder? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Ik moet er niet aan denken. Moet het niet echt van mijn loopvermogen hebben. Al denk ik dat als er nog een positie voor mij is, dat ik op goal zou kunnen.

 

 

Van wie heb jij je talenten meegekregen? Is voetbal het gesprek aan tafel thuis?

Mijn vader heeft even gevoetbald, maar die was snel klaar. Mijn moeder heeft zaalvoetbal gedaan toen ze jonger was. Dus het voetbal zat wel in de familie. Vroeger kwamen ze vaak kijken, maar sinds mijn RBC tijd minder, dus het voetbal is tegenwoordig minder gespreksonderwerp aan tafel. Maar we hebben genoeg leuke andere dingen om over te praten.

 

En dat zijn ook vast leuke onderwerpen. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Mijn kwaliteiten liggen vooral in de 16 meter. Koppen, afwerken en een aanspeelpunt zijn, daar ligt mijn kracht.

 

En heb je ook nog verbeterpunten?

Genoeg, maar gezien mijn leeftijd probeer ik uit te gaan van de dingen die ik wel kan.

 

Ja joh. Lekker op routine. Inmiddels speel je in het tweede van MOC , maar gezien jouw carrière en jarenlange ervaring als voetballer vond ik toch dat we even moesten zitten.

Hoe ga jij om met druk: want een spits wordt maar om 1 ding afgerekend en dat zijn doelpunten?

Ik vond de druk van spits zijn altijd wel fijn. Je kan je vaak onderscheiden met doelpunten. Vroeger was ik vaker de held dan de schlemiel.

 

En is dat nu heel anders nu je op een lager niveau speelt?

Persoonlijk vind ik het wel anders. De druk is bij een lager elftal toch net iets anders, daar heb ik in het begin wel aan moeten wennen. Maar ik ben goed opgevangen door de mannen van 2.

 

Ja laat dat maar aan die mannen over. Hoe ziet jouw toekomst er uit? Als voetballer.

Ik ga samen met meerdere jongens van de selectie volgend jaar in een vriendenelftal voetballen.

 

Nou dat wordt druk daar. Mannetje of dertig inmiddels schat ik zo in. Vroeger kon je ook goed tennissen. Doe je dat nog wel eens?

Tegenwoordig doe ik meer padellen dan tennissen.

 

Ja dat is het nieuwe tennis begrijp ik. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

In Nederland Ajax, maar ik ben blij dat ik geen die hard supporter ben, want dan had ik een zwaar jaar gehad. In het buitenland heb ik niet echt een club die ik support, maar Barcelona blijf ik een mooie club vinden.

 

En ben je tevreden over Ajax?

Uiteraard niet. Ajax doet het dit jaar bar slecht.

 

Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

Favoriete voetballer in Nederland is op dit moment mijn naamgenoot Brian Brobbey. De manier hoe hij zijn lichaam gebruikt en afwerkt kan ik wel van genieten. In het buitenland is er geen twijfel, dat is uiteraard Olivier Giroud. De beste en meest onderschatte spits van de Europese velden.

 

En zo is dat. En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

NAC Breda.

 

 

Daar zal Joyce weer gelukkig van worden. Wat is jouw indruk van de selectie?

Met de kwaliteiten van het huidige eerste elftal denk ik dat ze te laag op de ranglijst staan. Het is een jonge groep waar nog rek in zit. Ik denk dat MOC de komende jaren de jonge jongens binnenboord moet zien te houden en dit aanvullen met wat ervaren spelers uit de regio. Dan kan het uiteindelijk gaan groeien naar een stabiele 2e klasser.

 

 

Aanstaande zaterdag speler we uit in Oostkapelle? Kun jij die wedstrijd nog herinneren?

Helaas kan ik me die wedstrijd niet herinneren. Inmiddels was ik toen al bij het 2e aangesloten.

 

Haha. Ja, dat is een lastige. Aan de andere kant: als je je niets meer kunt herinneren zie ik ook nog wel een politieke loopbaan voor je weggelegd…En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC1 in de tweede klasse?.

Ik hoop uiteraard dat MOC1 in de 2e klasse blijft. Mochten ze uiteindelijk degraderen dan denk ik dat dit ook geen ramp zou zijn. Je kan dan met de jonge gasten in de 3e klasse in de top gaan meedraaien en in de komende jaren, waarin ze een hoop ervaring zullen opdoen. Uiteindelijk kan je dan gaan doorgroeien naar een stabiele 2e klasse ploeg.

 

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Hiervoor heb ik even het internet moeten raadplegen, daar ik niet geheel op de hoogte ben van de vorm van SVOD. Ik zag dat ze van de laatste 6 wedstrijden er maar 1 gewonnen hebben, dus ik hoop dat de mannen de laatste strohalm kunnen pakken. Ik verwacht een 1-3, met 1 goal van Tom Sanen, een goal van de middenlijn van Robin Hansler en een doelpunt van de door mezelf opgeleide jongen die het vanuit de frituur bij Dosko, naar het eerste elftal heeft geschopt; Joshua Becht.

 

 

Dat is een mooi trio. MOC2 staat er ook prima voor. Halve finale bereikt in de KNVB beker en nu nog kansen om kampioen te worden.

We hebben alles nog in eigen hand. Dus denk wanneer wij ons eigen spelletje spelen en uitgaan van onze eigen kracht we zeker een goede kans hebben op het kampioenschap. Zaterdag spelen we tegen Zaamslag een laagvlieger in de competitie. Echter zie je het vaak genoeg dat er te makkelijk over wordt gedacht en je over een dergelijke tegenstander ( met alle respect) struikelt. We moeten gewoon eerst zaterdag zien te winnen en dan pas kijken naar de ontknoping volgende week

 

En wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag met het tweede?

Verwacht een 1-4 overwinning. Met goals van Yannick, Roy, Bambi en Tycho. Dan bewaar ik ze wel voor volgende week

 

 

Nou dat belooft wat. Als ze zaterdag as winnen dan allemaal komen kijken op Super Saturday 18 Mei (vanaf 12:00 uur) Bedankt Brian.

En veel succes met jullie laatste wedstrijden om het kampioenschap.

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom