s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Eén twéétje met Ruud Loman

Aan de vooravond van de mooiste dag van de week heeft Guido een interview afgenomen met een jong talent uit onze MOC familie, Goalie Ruud Loman.

Ik zou zeggen lees snel verder en kom erachter wat zijn "doel" is in het leven.

 

Een tweetje met Ruud Loman

 RemasterDirector_18da6b0cf

 De eerste vraag meteen een terugspeelbal: hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17?

Hee Guido. Ik ben net 18 jaar jong en speel al sinds m’n 5e bij MOC’17, sinds de smurfen.

Zo dat is al een hele loopbaan. Ik heb vorige week toevallig ook een Loman gesproken: Hein. Familie?

Ja, dat klopt dat is men neefje. Altijd leuk om met familie te voetballen hè.

Zeker. Dan hebben we binnen de selectie al 2 broers, wat vaders /zonen en neven. MOC’17 is een echte familieclub. Om dat compleet te maken moeten we maar een keer gaan eten bij ’t Zusje. Studeer je, Heb je een baan? Een lat (grapje) )relatie.

Ja, ik zit momenteel op het Cios in Goes in mijn examenjaar. Verder werk ik veel bij m’n ouders in het transportbedrijf. Ik werk ook bij New York pizza als auto koerier en op de woensdag geef ik nog keeperstraining aan jeugdtalenten van MOC’17. Ik heb geen (lat) relatie, ik ben nog jong dus dat komt vanzelf wel goed.

Nou die pizza’s zijn al goedgekeurd door de selectie. Mooi dat je ook training geeft aan de jeugd. Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit?

Ik heb tot aan de E altijd in de selectie gevoetbald en daarna heb ik 2 jaartjes in het veld gestaan. Als speler hier heb ik mijn voetballende kwaliteiten wel verbeterd. Daarna ben ik weer gevraagd om in de selectie te keepen in de JO13-1. Daarna in de JO15-1 kampioen geworden in de 3e divisie wat ik nooit meer zal vergeten. Daarna nog in de JO17-1 en JO19-1 toen ik 16 was maakte ik mijn debuut in het 1e en heb toen 5 clean sheets gehad in 5 wedstrijden dus daar ben ik wel trots op.

Zo dat is een beste prestatie. 5 clean sheets. En ja kampioen worden blijft onvergetelijk. Je bent keeper. Hoe word je eigenlijk keeper? Wist je dat al meteen toen je begon met voetballen?

Dat is lastig uit te leggen. Ik heb toen 2 jaar gevoetbald, maar ja er moet toch iemand de ballen tegen gaan houden en als je merkt dat je het wel redelijk onder de knie hebt gaat het vanzelf. Het klinkt misschien gek maar ik vind het geweldig om naar alle ballen toe te duiken dus je moet wel een beetje gek zijn vind ik maar dat klopt misschien ook wel.

Ja, ik denk dat keepers gek zijn. Op een goeie manier dan hè. Van wie heb jij je talenten meegekregen?

Eigenlijk is er nooit een keeper geweest in de familie voor zover ik weet.

Dus ik hoop het later door te kunnen geven zodat iemand de taak om alles tegen te houden kan overnemen want het klinkt ver maar ook ik zal oud worden.

Dat hoop ik wel voor je. En let op het gaat snel hoor: voor je het weet woon je bij je kleinkinderen in….Zou je ook nog op andere posities uit de voeten kunnen?

Nou ik heb vorig jaar de JO19-1 afgesloten als spits de laatste wedstrijd. Helaas geen goaltje gemaakt. Ik deed vorig seizoen ook wel eens mee bij een ander team(de JO19-3 van vorig jaar) hier heb ik toen een hattrick gemaakt als spits. Zo sta je op de goal en zo maak je een hattrick dus ik zal altijd bereid zijn om een goaltje te maken voorin.

Dus eigenlijk moet jij gewoon altijd mee naar voren als vliegende keep! Wat zijn jouw kwaliteiten?

Mijn kwaliteiten zijn: reflexen zijn goed, ik merk dat mijn coaching steeds beter word. Verder ben ik erg sociaal en behulpzaam. Mijn trap is wel erg goed vind ik zelf.

Ja die ballen komen wel goed aan. En heb je ook nog verbeterpunten?

De coaching kan altijd nog beter, als ik zo de verhalen hoorde over Corné van Hoof qua coaching dan zal ik toch een paar schreeuw lessen moeten nemen

Corné was de overtreffende trap. Daar kan geen luidspreker tegen op. Hij hield de boel wel wakker hoor. En daarnaast ook nog een goeie keeper. Hoe lastig is de rol van reservekeeper?

In het begin heb ik er wel echt mee gezeten maar ik heb de teleurstelling omgezet in kracht en positieve energie en ben keihard gaan trainen en ik merk dat ik nu echt lekker in vorm ben op de training en dergelijke. Gelukkig hebben we een leuk team waar je altijd goed opgevangen word.

Ja, gewoon je uiterste best doen en dan komt jouw moment ook een keer. Keepers zijn vaak wat einzelgängers, op zichzelf binnen een groep. Geldt dat ook voor jou?

Nee, ik ben zelf wel echt een jongen die zich graag in de groep mengt en houd van een feestje en gezelligheid. Ik lig ook goed in de groep en kan altijd lachen met de jongens in het team dus gelukkig geld dat niet voor mij.

Fijn om te horen. Wat is jouw mooiste tegendoelpunt geweest? Dus eigenlijk dat je zou kunnen klappen voor de doelpuntenmaker…

Bij mij schoot er gelijk een moment binnen van de JO15 waarbij er een speler vanaf een meter of 35-40 een bal stijf in de kruising schoot hierbij kon je eigenlijk wel klappen.

Ja en dat doet tie waarschijnlijk nooit meer. Wat is jouw mooiste safe geweest?

Tegen Kozakken Boys vorig jaar had ik een hele snelle reflex van misschien wel een meter afstand. Dat zijn echt heerlijke reddingen. Ik heb een paar weken geleden ook nog een mooie bal uit de kruising gepakt op de training van Hein Loman die even dacht een vrije trap te kunnen scoren.

Haha die Hein. Ja en deze vraag kan ik alleen maar aan een keeper stellen: wat is het doel in jouw leven?

Mijn doel is om een clublegende te worden bij MOC’17. Ik zit echt heel erg op m’n plek hier en als ik dan wel is bij andere clubs de sfeer zie denk ik echt tja geef mij M.O.C. maar!

Verder natuurlijk huisje boompje beestje met een bijpassende vrouw, wie weet ook wel een keepster maar liever geen spits die ze in de kruising schiet bij me.

Ja dat laatste ligt er aan welk plaatsje je daarbij in gedachten hebt…De toekomst gaat het je laten beleven. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

In Nederland is mijn favoriete club Ajax en in het buitenland kijk ik graag naar Liverpool en Real Madrid.

En ben je tevreden over (je favoriete club)?

Tja nu eigenlijk niet laten we eerlijk zijn dat het niet heel best draait maar nu met John van t schip aan het roer draait het wel weer wat beter dus hopen dat we nog wat kunnen bereiken van het seizoen.

Ja Ajax heft wat golfslag te verwerken. Maar met een goede schipper alleen ben je er niet. De bemanning is ook wel een dingetje. Favoriete Keeper?

Ik ben altijd wel groot fan geweest van David de Gea en Courtois vanwege hun reflexen en hoe ze zelf een wedstrijd kunnen beslissen vind ik echt geweldig. En natuurlijk Corné van Hoof, daar leer ik nog steeds veel van op de keeperstrainingen al mag hij wel wat beter gaan schieten….

Nou ik denk dat tie wel mee leest dus kan hij weer mooi gaan oefenen. En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

NAC natuurlijk.

Nou dat zijn pluspunten Corné en Joyce. Afgelopen zaterdag een gelijkspel in en tegen Arnemuiden. Kun jij die wedstrijd nog eens analyseren? Waren we er met het koppie bij?

Ik denk dat we de 1e helft echt wel sterk waren en redelijk grote kansen hadden toch Rick ? Toen de botsing tussen Jens en Tom (van Oers) gebeurde vond ik zelf dat we er niet helemaal meer bij waren. We hadden veel onnodig balverlies maar gelukkig bleven we als team keihard werken en sleepten we er een gelijkspel uit. Helaas stond de keeper van Arnemuiden in de laatste minuut goed, want die wist zelf niet dat hij hem had tegen gehouden.

Nee was een zinderende wedstrijd. Met idd nog kans op winst. Wat is jouw indruk van de selectie?

Ik denk dat we echt wel een sterke selectie hebben die keihard werken voor elkaar en nooit zullen opgeven. Wij als nieuwelingen in de selectie zijn goed opgevangen en iedereen doet keihard z’n best voor elkaar.

Wat zijn je verwachtingen voor de wedstrijd thuis tegen MZC’11, de huidige nummer 3?

Ik denk dat als wij zoals altijd hard werken voor elkaar en ons voetbal is in orde maken wij zeker een grote kans. Kijk maar tegen Hellevoetsluis waren wij gewoon de betere partij de 1e helft. Thuis is M.O.C. altijd sterk en staat het publiek altijd achter ons.

Tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC1 in de tweede klasse?.

Voor dit seizoen moeten we handhaven en zoveel mogelijk punten pakken als we kunnen.

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Wij gaan met 2-1 winnen waarbij Tom Sanen uit een corner scoort met het koppie en Hein scoort de winnende goal na een lange sprint en schiet hem dan keihard binnen.

Nou ik zou zeggen: kom “de elfde van de elfde” allemaal kijken en daarna de stad in.

Bedankt Guido   Bedankt Ruud

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom