s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Een tweetje met Joshua Becht

Deze week kreeg ik een interview door met een geel/rood randje;) Onze nr. 10 houdt nogal van deze kleuren. Maar welke kleuren gaat hij volgend seizoen dragen? Weet hij hoeveel calorieën er in een croissantje zit?

En wat gaat hij zondag doen in 010?  Kom alles te weten, sorry dames niet alles, over onze spraakmakende en altijd strijdende Joshua.

 

 Een tweetje met Joshua Becht

 josh

Wie ben je ?

Ik ben Joshua Becht, 24 jaar oud en woon al heel mijn leven in Bergen op Zoom. Verder hou ik enorm van sporten. Ik streef ernaar om zeker 4/5 keer per week naar de gym te gaan. En let daarbij enigszins ook wel op mijn voeding. Aanstaande zondag staat ook de marathon van Rotterdam op het progamma. Die ik samen met 2 bekenden uit het team ga lopen; mijn grote Chinese vriend Tom Sanen en Gijsje Wijnmalen.

 

Om daar even op in te haken. Hoe was je voorbereiding? Wanneer kom je de man met de hamer tegen en ga je hem uitlopen?

Voorbereiding is niet optimaal geweest, haha, omdat ik het hardlopen zelf niet heel leuk vind heb ik niet heel veel afstanden gemaakt. Maar ik voel me fit dus daar zal het niet aan gaan liggen. De man met de hamer ben ik nog nooit tegen gekomen, dus ik ben benieuwd wie weet kom ik hem wel tegen a.s. zondag. Ik start helaas in wave 5 omdat ik geen verwachtte eindtijd heb opgegeven. Mijn doel is wel om de marathon wat sneller uit te lopen dan de mensen die ook in die wave starten. Maar alleen maar leuk, kom ik Jesper van Veen en Gijs Wijnmalen onderweg nog even tegen als ik ze inhaal ;)

 

Jesper van Veen? Ik ken wel een andere Jesper. Maar maakt niet uit. Als jij maar weet wie je moet inhalen. Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17?

Ik heb 4 jaar geleden de overstap van dosko 1 naar MOC 1 gemaakt, verder heb ik in de jeugd bij dosko en Halsteren gespeeld.

 

 

Studeer je? Heb je een baan? Een relatie?

Studeren had ik niet zoveel trek in, heb een technische MBO 3 opleiding afgerond en ben nu werkzaam als lasser en praktijkopleider bij Tummers in Hoogerheide. Verder ben ik hier op dit moment ook cursussen aan het volgen om te gaan starten als leidinggevende.

 

Ah dat is mooi. Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit?

Een eerste seizoen wat stroef verliep in de zondag 3de klasse ivm coronaperiode, toen is natuurlijk de stap naar de zaterdag gemaakt waarin we via nacompetitie de weg naar de 3de klasse vonden. Ik denk voor mezelf het leukste jaar in de 3de klasse gehad met een team vol vrienden, feest en natuurlijk het kampioenschap!

 

Ja dat gaan we nooit meer vergeten. En hoe ziet jouw prijzenkast eruit?

Het kampioenschap en clubtopscorer in de 3de klasse verder vaak kampioen in de jeugd maar die tellen niet ;)

 

Op welke positie speel je?

Begin van het seizoen meer op de 10 positie, alleen word ik nu meer als spits gebruikt in een 4-4-2 formatie wat ik ook prima vind.

 

Ben jij een allrounder.? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Ik denk op aanvallend gebied wel ik kan overal in de middelste en voorste linie spelen, achterin lijkt me niet verstandig aangezien ik af en toe nog wel eens een kaartje durf te pakken hahaha.

 

Ja sommigen sparen zegeltjes en jij hebt wat met kaarten. Haha. En wat is jouw favoriete positie?

Ik speel het liefst op de nummer 10 positie omdat ik daar meestal lekker in een vrije rol kan spelen.

 

Van wie heb jij je talenten meegekregen? Is jouw familie voetbalgek?

Gek genoeg helemaal niemand in me familie heeft ooit serieus gevoetbald, mijn opa is dan wel Feyenoord fan en kijkt vaak wedstrijden dus dat heb ik na de 6-0 wel even te horen gekregen.

 

Oh heb ik wat gemist? Tegen wie moesten ze dan ????Wat zijn jouw kwaliteiten?

Goede traptechniek, inzicht en een prima dribbel denk ik.

 

Ja dat klopt wel aardig. En heb je ook nog verbeterpunten?

Zeker zijn die er, ik denk dat er voor mij nog veel te winnen valt in het af en toe wat zakelijker gaan spelen, en proberen wat positiever te coachen.

 

Goede reflectie. De ogen zijn altijd wel op jou gericht, maar hoe ga je met die druk om? Ervaar je dat ook als extra druk om belangrijk te moeten zijn?

Mwaa ervaar het niet persee als extra druk ofzo, we hebben een vrij jonge selectie en ik zelf ben ook nog jong natuurlijk maar heb al wel een goed aantal jaren in een 1ste team gespeeld, dus dan vind ik dat je van die personen ook meer mag verwachten dan van boys die net hun 1ste of 2de seizoen in het 1ste spelen. Ik vind de druk en de verwachting verder heerlijk.

 

 

Nou hartstikke mooi. Jouw favoriete eten voor een wedstrijd. Ik zie altijd iets van de warme bakker voorbij schuiven. Hoe zit dat?

Hahaha jaa klopt standaard 3 croissantjes die me moeder altijd zaterdagochtend haalt. Schat van een vrouw is het!

 

Die moet je in ere houden en koesteren Joshua. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

In Nederland kan dat er maar een zijn, dan heb ik het natuurlijk over Ajax. Nog steeds de enigste club met 3 sterren op de borst! In het buitenland kijk ik graag naar Real Madrid.

Nou na de weekend verwacht ik toch wel 6 (vallende sterren op hun shirt….) En ben je tevreden over Ajax?

Volgende vraag J

 

Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

In Nederland vind ik Malik Tilman echt een intelligente speler. In het buitenland de echte goat voor mij CR7.

 

En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Kijk ik eerlijk gezegd nooit, dus heb daar geen favoriet.

 

 

Nou dan moet je maar eens met Nillis en Joyce mee voor een avondje NAC. Afgelopen zaterdag een nederlaag tegen ongeslagen koploper MZC’11.   Kun jij die wedstrijd nog eens analyseren?

Denk dat we verdedigend vrij goed stonden in de eerste helft en vrij weinig weggaven, ik kreeg nog een kans op de 0-1 die ik goed onderschep maar daar moest ik iets sneller handelen in het afwerken. Verder denk ik in de 2de helft dat we elkaar een beetje in de steek laten en dat de concentratie weg vaagt als je ziet hoe we die goals tegen kregen op een gegeven moment.

En ze waren ook in kwaliteit wel een stuk verder vond ik. Worden gewoon kampioen.

 

 

Wat is jouw indruk van de selectie?

Hele jonge selectie met veel potentie. Ik heb het zelf ook gehad als je net in het senioren voetbal komt is dat gewoon even wennen. In de 2de klas worden kleine foutjes afgestraft. Maar ik denk dat MOC1 nog veel gaat hebben aan die boys, die gaan nog stukken beter worden, weet ik zeker!

 

 

Wat wil je graag nog bereiken met MOC1?

Dit seizoen is direct handhaven is wat ik het liefst bereik natuurlijk, dat moet ook gewoon kunnen gezien ons team en progamma vind ik. Dat gaat ons ook lukken en is het niet direct dan via nacompetitie maar volgend seizoen staat MOC1 gewoon waar het hoort en dat is in de 2e klasse.

 

 

Het gonst van de geruchten over transfers, maar kun je wat vertellen over jouw toekomst bij MOC ?

Hahaha yes ik ga volgend seizoen de stap naar Heinenoord1 maken.

Ik vond het een moeilijke keuze omdat ik het altijd naar me zin heb gehad bij MOC’17 en het met iedereen goed kan vinden op de club. Maar ik denk dat het voor mij persoonlijk het beste is om een nieuwe uitdaging aan te gaan en ik denk dat ik die met een club en team als Heinenoord wel gevonden heb.

 

 

Dat wordt zeker een mooie uitdaging. Alvast gefeliciteerd en we kijken uit naar de wedstrijden van volgend jaar als alles bij het oude blijft.

Wat zijn je verwachtingen voor de wedstrijd thuis tegen Yerseke? Wat weet je nog van de uitwedstrijd?

Yerseke uit was een van onze slechtste wedstrijden van het seizoen denk ik, zeker hoe we begonnen daar, nou was het ook extreem slecht weer op een heel slecht veld dat zal ook niet in ons voordeel hebben gewerkt. Al is dat geen excuus om er daar met 5-2 af te gaan. Ik denk dat het hier thuis op het kunstgras er heel anders aan toe zal gaan we hebben nog een appeltje te schillen met ze.

 

 

Zo is dat. En tot slot wat zijn jouw verwachtingen met MOC1 in de tweede klasse?.Blijven we erin? Nacompetitie?

Ik ben ervan overtuigd dat wij direct gaan handhaven.

 

 

Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Ik denk dat we 3-1 winnen met goals van Tom Sanen, Robin Hansler en Coentje met het hoofd.

Bedankt Joshua!

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom