s.v. M.O.C.'17

MOC Journaal

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Interview Bekerspecial met Yannick Nyland

Het kan haast geen MOC-er ontgaan zijn dat MOC2 zaterdag (30 Maart 2024: 12uur) een bekerwedstrijd speelt.

De mannen van MOC1 zijn vrij, dus Guido heeft al zijn vrijgekomen tijd goed besteed om iedereen kennis te laten maken met de captain van MOC2.

Nemen de spanningen al toe en ... wie oh wie van MOC1... vindt dat zijn vrije trappen nog wel wat oefening kunnen gebruiken?

Lees het snel in het leuke interview met Yannick.

 interview beker editie Yannick Nyland

 

Een tweetje met Yannick Nyland

Wij kennen elkaar al heel lang. Maar niet iedereen bij MOC’17 kent jou. Dus: wie ben je?

Hee Guido, allereerst weer bedankt voor een geweldig motivatie filmpje in aanloop naar onze halve finale beker. Dat gaat ons zeker meehelpen. Daarnaast kennen wij elkaar zeker al heel lang maar voor de mensen die mij nog niet kennen. Mijn naam is Yannick Nijland.

 

Ga er vanuit dat jullie door dit motivatiefilmpje al met 1-0 voor staan. hahaha. Hoe jong ben je en hoe lang speel je al bij MOC’17?

Ik ben 29 jaar oud en speel al 23 jaar bij MOC’17

 

Poeh, das al heel lang. Studeer je, heb je een baan? een relatie?

Sinds vorig jaar heb ik een overstap gemaakt binnen de supermarktwereld! Ik ben hierin van Jumbo overgestapt naar Lidl om als plaatsvervangend supermarktmanager aan de slag te gaan. Naast werk ben ik in het privé leven weer aan het daten met iemand dus dat is natuurlijk ook leuk!

 

Van de ene wielerploeg naar de andere zeg maar. Ben wel benieuwd met wie je aan het daten bent. Wat is jouw bijnaam?

Mijn bijnaam is Nilla, overigens lijkt dit wel mijn echte naam want binnen MOC en het werkveld noemen ze mij al geen Yannick meer haha

 

Haha das wel bijzonder. Hoe zag je carrière er bij MOC’17 tot nu toe uit? Vroeger zat je nog bij de MOC 1 selectie, maar nu alweer een paar jaar in MOC 2. Hoe zag jouw MOC loopbaan eruit?

Ik ben begonnen bij de smurfen. Hierna verschillende jeugdelftallen doorlopen om op mijn 17e gevraagd te worden een aantal wedstrijden bij MOC 1 mee te doen. Hierna ben ik daar niet meer weggegaan totdat ik besloot 5 jaar geleden naar het tweede elftal van MOC te gaan.

 

Ik kan mij jouw debuut nog herinneren uit tegen METO met de kans om kampioen te worden onder leiding van Romeo van Aerde. Kun je nog eens terugblikken naar die memorabele zondag middag?

Deze dag vergeet ik nooit meer. Romeo, de trainer van 1, vroeg mij erbij voor de wedstrijd tegen METO op dat moment de nummer 2 met evenveel punten. Die dag begon ik op de bank. Nadat Tom Sanen(uiteraard Sanen ) de 1-1 had gescoord mocht ik mijn debuut gaan maken. 5 min later kreeg ik de bal in de 16 meter, kapte een tegenstander uit en schoot de bal uitgerekend met mijn chocolade been in het doel wat de eindstand op 1-2 bracht. Een week later werden we kampioen.

 

Eigenlijk begon je dag al op de massage bank bij mij, samen met Tom. Je vertelde s‘ochtends (voor de wedstrijd) al over je droom dat je zou invallen en scoren. Hoe mooi is het dat dromen soms geen bedrog zijn.

Op welke positie speel je?

Dit seizoen alweer een aantal posities in het team gehad maar voornamelijk linksbuiten.

 

Ben jij allrounder? Kun je op meerdere posities uit de voeten?

Ik zou mezelf geen allrounder noemen maar heb binnen MOC al wel alle linies gehad. Van aanvallen tot aan verdedigen. En dit seizoen heb ik zelfs de bank al een paar keer gezien, dus ik weet hoe het voelt.

 

Dan ben je echt allround. Van wie heb jij je talenten meegekregen? Is jouw familie voetbalgek?

Mijn talenten heb ik van mijn vader en opa! Zij waren allebei actief bij SHO in Oud-Beijerland. Daarnaast heeft mijn broertje ook bij MOC gespeeld en is mijn moeder soms nog een grotere voetbalgek dan de mannen thuis.

 

Ja, jouw moeder was vroeger al overal bij. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik heb een aardig overzicht in het veld, geef regelmatig een assist waaruit teamgenoten kunnen scoren en ben enorm fanatiek. Hierin probeer ik mijn teamgenoten altijd mee te nemen. Aan inzet en werklust zal het niet ontbreken.

 

Jouw werklust en positivisme blijven me altijd bij. En ja 100% inzet is nog net te weinig volgens jou. En heb je ook nog verbeterpunten?

Ik wilde er niet over beginnen maar anders doet Joshua dat wel. Maar aan mijn vrije trap moet gewerkt worden. Daarnaast is aanvallend koppen niet 1 van mijn kwaliteiten. Dit seizoen al twee keer voor open goal over weten te koppen.

 

Ah, zo ken ik er nog wel een paar meer hoor. Maar dat is ook een kwaliteit toch? Hoe sta je er fysiek voor met je beroemde hamstrings?

Ik heb in de voorbereiding van dit seizoen mijn hamstrings aardig op getraind in de sportschool waardoor de hamstrings het hele seizoen zonder scheurtjes zijn doorgekomen.

 

Zo dat is opzienbarend. Maar wel lekker. Wie is jouw favoriete club in Nederland en in het buitenland?

In Nederland is dat Ajax, in het buitenland ben ik fan van Arsenal.

 

En ben je tevreden over je Ajax?

Ik denk dat er al genoeg gezegd wordt over Ajax dit seizoen. Het is in ieder geval niet om aan te gluren.

 

Jij zegt het. Favoriete voetballer in Nederland en het buitenland en waarom?

In Nederland ben ik wel fan van Brobbey. Bijzonder knap dat zo een jongen nog redelijk wat doelpunten weet te maken in zo een slecht draaiend elftal. In het buitenland zie ik Frenkie de jong wel graag voetballen

 

Absoluut knap van Brobbey. En natuurlijk wie is jouw club in de Keukenkampioendivisie?

Ik vind de Graafschap altijd wel een mooie club.

 

Ja zeker een bijzondere club. Wat wil je graag nog bereiken met MOC’17? En hoe ziet jouw toekomst bij MOC’17 eruit?

Met MOC 2 wil ik dit seizoen de beker winnen en kampioen worden! Daarna is het tijd om afscheid te nemen van de selectie want vanaf volgend seizoen ga ik voetballen met mijn vrienden in een vriendenelftal.

 

Zou mooi zijn met twee prijzen afzwaaien. Aanstaande zaterdag 30 maart 12.00 uur de halve finale thuis tegen VVGZ 2 voor de beker. Dus alle reden voor dit interview met de captain. Welke clubs hebben jullie tot nu toe uitgeschakeld?

We hebben behoorlijke wat memorabele wedstrijden gespeeld met rode kaarten, penalty series etc. Dit begon in de poulefase waarin we Internos en Klundert hebben verslagen om achtereenvolgens Axel, Halsteren, Bavel en Beek Vooruit te verslaan.

 

Wat weet je van de tegenstander?

Helemaal niks. Ik kijk vooral naar mijn eigen team en dat is het belangrijkste. Daarnaast grijpt een goede vriend en ploeggenoot Bambi (Thom van Egeraat red.) elk toiletgebruik op zijn werk aan om even de resultaten van de tegenstander te bekijken zodat we toch nog een klein beetje op de hoogte zijn.

 

Haha. Nou die zit dan vaak op de toilet deze dagen. Waar ligt jullie kracht als team?

Wij zijn met MOC 2 een hele hechte groep die het beste uit elkaar willen halen. Je kunt het vergelijken met een vriendengroep die binnen en buiten de lijnen met elkaar omgaan en daarin elkaar alles gunnen. Daarnaast hebben wij met Marco, Kees en Mathyn een uitstekende staf die deze groep haar fijn aanvoelen. (hopelijk levert deze zin mij een plekje in de basis op)

 

(ik laat hem erin staan en ik denk wel dat het helpt) Wat is jouw voorspelling voor aanstaande zaterdag en wie gaat/gaan er scoren?

Het wordt een knotsgekke bekerwedstrijd die wij met 3-2 eruit trekken. Doelpunten van Brian, Tycho en Roy(iedere bal in de 16 is een doelpunt)

 

En dan een bescheiden feestje?

In ons elftal hoort een feestje er zeker bij dus dat gaan we bij een overwinning zeker doen. Na zaterdag gaat de focus dan weer op de volgende belangrijke wedstrijden die eraan komen.

 

Ik wens jullie in ieder geval veel succes. You never walk alone.

Dus zaterdag allemaal komen kijken. Bedankt Yannick .

Jij bedankt Guido.

2591 Banner 728x90

ING Inside Oranje Banner amateurclubs 400x300

s.v. M.O.C’17

Clubservice

Business

Adres

s.v.M.O.C.’17

Olympialaan 51

4624VA Bergen op Zoom

Tel: 0164-240613
Mail: info@moc17.nl

 

Correspondentieadres:

Postbus 115

4600AC Bergen op Zoom